Miten analysoit NFT:t työkalujen avulla ja määrittelet niiden tulevaisuuden?

Toisin kuin yleisesti uskotaan, lohkoketjuteknologia ei koske vain kryptovaluuttoja, vaan monia muita vaihtoehtoja; NFT on yksi niistä. Tästä kasvavasta alasta on nopeasti tulossa yksi lohkoketjujen suurimmista markkinoista. NFT-markkinoiden kasvaessa NFT-työkalujen tarve kasvaa, kun yhä useammat sijoittajat yrittävät löytää seuraavan parhaan ei-krypto-omaisuuden.


Vaikka NFT:n hyödyt ovat tulleet ilmeisiksi viimeisten kahden vuoden aikana, monet pitävät tätä markkinapaikkaa kuplana, ja sen tilaan sijoittaminen voi olla pelottavaa uusille tulokkaille. Kuten myös se, että aina on olemassa huijareita, joilla on pahansuopia aikeita (aivan kuten millä tahansa muullakin alalla). Sanomattakin on selvää, että on tärkeää, että sinulla on asianmukaiset välineet sijoituspäätösten tekemiseen, kun olet tekemisissä NFT:n kanssa. Aloitetaan siis NFT-analyysityökalujen tutkiminen.

Olitpa sitten uusi NFT-alalla tai sinulla on jo kokoelmasi markkinoilla, NFT-analyysityökalut auttavat sinua arvioimaan tiettyjen omaisuuserien saatavuutta ja harvinaisuutta ja tarjoavat yksityiskohtia, jotka ohjaavat sijoitusstrategiaasi. Siitä aloitamme tässä artikkelissa.


Mikä on NFT?

NFT (Non-Fungible Token) tarkoittaa ei-vaihdettavaa tokenia. Ne ovat digitaalisia varoja tai niitä kuvataan eräänlaisena digitaalisena sertifikaattina, joka edustaa monenlaisia aineettomia ja aineellisia esineitä. Näihin kuuluvat digitaalinen taide, musiikki, maalaukset, virtuaaliset kiinteistöt, postikortit, videot ja paljon muuta. Niitä ei voi jäljentää tai rinnastaa mihinkään niiden kaltaiseen omaisuuteen, koska kaikki ei-vaihdettavat token-varat ovat ainutlaatuisia itsessään.

NFT:iden ainutlaatuisuus luo niille niukkuutta ja lisää siten niiden arvoa. Kun ostat NFT:n, omistusoikeus siirtyy sinulle, vaikka tekijä saa rojalteja aina, kun hänen teoksensa myydään. Toisin kuin perinteiset kryptovaluutat, kuten Bitcoin ja Ethereum, jotka ovat vaihdettavissa ja säilyttävät vakioarvonsa myös vaihdon jälkeen, NFT:tä ei voi vaihtaa suoraan toisiinsa. Niiden omistus voidaan helposti todentaa, jolloin kolmannen osapuolen todentaminen ei ole enää tarpeen.

Ennen kuin perehdymme NFT-analyysityökaluihin, tarkastellaan lyhyesti NFT:iden historiaa.


NFT:iden lyhyt historia

Voimme jäljittää NFT:n alkuperän värillisiin kolikoihin, jotka laskettiin liikkeeseen Bitcoin-lohkoketjussa vuosina 2012-2013. Nämä värilliset kolikot edustivat todellista omaisuutta - taidetta tai kiinteistöjä - ja niitä käytettiin osoittamaan näiden omaisuuserien omistusoikeus. Vuonna 2017 kaksi henkilöä nimeltä John Watkinson ja Matt Hall laskivat liikkeeseen Crypto Punks -kolikoita yhdysvaltalaisen Larva Lab -studion Ethereum-lohkoketjussa. Se ei jäänyt siihen, vaan samana vuonna toinen nimetty hanke houkutteli 12,5 miljoonan dollarin sijoituksen.

Näiden tapahtumien jälkeen vuonna 2021 NFT kasvoi äkillisesti, kun yhä useammat ihmiset kiinnostuivat digitaalisesta taiteesta ja siihen liittyvistä eduista. Kallein NFT on Beeplen "Everydays: The First 5,000 Days", joka myytiin huutokaupassa yli 69 miljoonalla dollarilla 11. maaliskuuta 2021.

NFT-trendi on avannut tekijöille uusia mahdollisuuksia, sillä he voivat myydä taidettaan ympäri maailmaa ja saada silti tekijänoikeuskorvauksia teoksistaan. Hyvä esimerkki on Berliinin Net Art Gallery, jossa ostajat pystyivät osoittamaan arvostustaan tukemalla taiteilijaa ja galleriaa. NFT-kerronnan avulla ihmiset voivat luoda markkinat lähes mille tahansa jäljitettävissä olevilla todisteilla, ja heidän omistushistoriansa on todennettu.


NFT:n tärkeimmät ominaisuudet:

Digitaalinen omaisuuserä: Sitä edustavat digitaaliset keräilyesineet, kuten maalaukset, taideteokset, musiikki, kiinteistöt, pelit jne., joiden omistusoikeus todistetaan lohkoketjuteknologian tukemana aidolla todistuksella.

Ainutlaatuisuus: Sitä ei voi väärentää.

Vaihto: Voit myydä sen muille maksua vastaan käyttäen kryptovaluuttoja maksuna.


Parhaat NFT-analyysityökalut, joita kannattaa varoa

DappRaderin analyytikkoraportin mukaan NFT-markkinoilla kirjattiin 10,7 miljardin dollarin kaupankäyntivolyymi vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä, mikä on 704 prosentin kasvu edelliseen vuosineljännekseen verrattuna, ja Ethereum-verkon osuus NFT-kaupankäyntivolyymista oli yli 77 prosenttia. NFT-analyysityökalujen avulla sijoittajat voivat nyt tunnistaa ainutlaatuisia omaisuuseriä.

Kun otetaan huomioon nykyään saatavilla olevien NFT-työkalujen määrä, voit arvioida ja tarkastella niitä ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Sopivien työkalujen avulla voit löytää hyviä NFT-projekteja, jotka ovat lähitulevaisuudessa omaisuuden arvoisia.

Olemme koonneet ilman erityistä järjestystä useita NFT-työkaluja, jotka auttavat sinua uusien NFT-hankkeiden etsimisessä, joihin voit sijoittaa. Niillä on tärkeä rooli due diligence -tarkastuksessa, sillä väärät tiedot voivat saada sinut mukaan petolliseen hankkeeseen. Ne auttavat sinua myös tunnistamaan harvinaisuudet NFT:ssä, uutislähteissä ja kauppapaikoissa.


Icy.tools

Analytiikkatyökalu icy tools on melkein kuin Nansen. Alusta on ensisijaisesti NFT:tä varten, ja voit joko ostaa viikkopassin tai ostaa NFT ICY Founders Clubin (joka antaa omistajille elinikäisen käyttöoikeuden ja jota voi myydä OpenSeassa). Ilmaiskäyttäjät näkevät, mitä he tekevät, mutta sinun on joko tilattava tai omistettava NFT Founders Club voidaksesi käyttää kaikkia ominaisuuksia.

ICY NFT Founders Clubissa on 1 700 jäsenkorttia, joista 1 649 varhaisten ostajien jäsenkorttia antaa heille elinikäisen käyttöoikeuden ja 51 on varattu tuleviin kampanjoihin ja lahjakortteihin. Sen Discord-palvelin on arvokas resurssi icytoolsin käyttäjille, ja tunnuksen omaavat pääsevät Founders Clubin kanaville. Kun muodostat yhteyden palvelimeen lompakolla, jossa on jäsenkorttisi, pääsy myönnetään automaattisesti. Toinen tärkeä yksityiskohta on, että palvelin käyttää Collab.landia, kätevää tokenisoitua yhteisönhallintajärjestelmää, joka on suunniteltu kaikille, jotka voivat luoda työkaluja yhteisönsä hallintaan.


Rarity Tools

Rarity Tools on tunnettu NFT-työkalu tekijöille. Rarity.tools-alusta käyttää ainutlaatuista ja yksinkertaistettua menetelmää yksittäisten NFT:iden sijoittamiseen paremmuusjärjestykseen, jonka avulla on helppo määrittää, kuinka harvinainen tietty NFT on.

NFT:n kokonaisharvinaisuuden saamiseksi harvinaisuuspisteet lasketaan yhteen, jotta voidaan määrittää, mikä NFT on korkeimmalla sijalla. NFT-harrastajat voivat helposti vertailla eri NFT:iden suhteellista arvoa alustalla, mikä helpottaa NFT:iden vaihtoa ja kauppaa. Joitakin parhaita NFT-projekteja harvinaisuustyökaluille ovat Mars Wars, CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club, Hashmasks jne.

Lisäksi Rarity.toolsin avulla voidaan tallentaa NFT-objekteja samasta kokoelmasta, seurata uusia päivityksiä ja lisätä uusia ominaisuuksia alustaan. Alustassa on myös toiminto, jonka avulla voit lajitella ominaisuuksien luokkien mukaan, mikä antaa uudenlaisen näkymän asioihin. Muut ainutlaatuiset ominaisuudet, kuten estetiikka ja laatuseokset, voivat auttaa tekemään NFT:stä entistäkin arvokkaamman. Joka tapauksessa, älä investoi NFT:hen pelkästään ainutlaatuisten ominaisuuksien vuoksi.

OpenSea



OpenSea on suurin ja tunnetuin NFT-markkinapaikka, jonka perustivat Alex Atallah ja Devin Finzer. Sitä käytetään NFT:n, digitaalisen omaisuuden, virtuaalisten keräilyesineiden jne. ostamiseen, myymiseen ja kauppaamiseen. Alusta menee keräilyesineitä pidemmälle ja siitä tulee digitaalisen omaisuuden, kuten peliesineiden, musiikin, verkkotunnusten ja muiden, markkinapaikka.

OpenSealla on helppokäyttöinen käyttöliittymä, jonka avulla uusien tulokkaiden on helppo navigoida alustalla, luoda NFT:tä ja käydä kauppaa. Suurimpana alustana on listattu monia vilpillisiä NFT:itä, ja foorumi toivoo puuttuvansa tähän ongelmaan hiljattain toteutetuilla toimenpiteillä. Vaikka nämä toimenpiteet voivat auttaa hillitsemään vilpillisiä NFT-ostoja, vilpillisten tuotteiden uhrit eivät silti voi saada varojaan takaisin, koska markkinapaikka on hajautettu. Varmista siis, että teet asianmukaisen huolellisuustarkastuksen ennen kuin sijoitat mihinkään NFT-alustaan.

Opensea on saatavilla mobiililaitteilla, jotta sitä on helppo käyttää, ja se tarjoaa myös hyödyllistä sisältöä, kuten vinkkejä siitä, miten välttää petoksia ja pysyä turvassa hajautetussa verkossa.


Nansen

Nansen on loistava analytiikkatyökalu, jota käytetään miljardien ketjujen datapisteiden, lompakkotunnisteiden ja kryptovaluuttaan liittyvien kohteiden analysointiin, jotta se tarjoaa kaikki tiedot, joita kuka tahansa krypto-/NFT-sijoittaja voi haluta. Alustalla on NFT:lle omistettu osio, jota käytetään toiminnan, salkun ja strategioiden vertailuun.

Nansenia käyttävät vakavasti otettavat NFT-kauppiaat, ja se tarjoaa kattavimman NFT-markkina-analyysin, joka keskittyy yksittäisiin lompakoihin ja tarjoaa ainutlaatuisen ymmärryksen NFT-markkinoiden liikkeistä. Aloittelevat NFT-keräilijät pitävät tietomäärää ylivoimaisena, mutta kokeneet NFT-keräilijät/kauppiaat löytävät mielenkiintoisen määrän hyödyllistä tietoa käden ulottuvilla.


CryptoSlam

CryptoSlam-alusta on toinen analyyttinen työkalu, joka auttaa kauppiaita tekemään päätöksiä siitä, mihin keräykseen heidän tulisi sijoittaa. Näyttämällä merkittävät tiedot NFT-myynnistä, mukaan lukien myyntivolyymi, transaktioiden määrä, omistajat ja tulevat NFT-uudelleenasetukset, käyttäjät voivat tehdä sopivimmat sijoituspäätökset. Yksi alustan merkittävimmistä ominaisuuksista on päivittäinen NFT-kokoelma, jota seurataan volyymin mukaan. Myydyimpiä kokoelmia voidaan tarkastella eri aikaväleillä: 24 tuntia, 7 päivää, 30 päivää tai koko ajan.

Alusta helpottaa kauppiaiden työtä tarjoamalla yhden näkymän kaikista myydyimmistä NFT-kaupankäyntialustoista jokaisena päivänä, ja se muuttuu päivittäin, kun tietoja käsitellään OpenSeasta ja kymmenistä muista NFT-kaupankäyntialustoista. Myyntitietojen tutkiminen on tärkeää kauppiaille erityisesti silloin, kun he aikovat selvittää, ostavatko he huippu- vai laskusuhdanteessa tai onko mallisto ollut laskusuunnassa vai noususuunnassa.



Yleisiä kysymyksiä, joita kannattaa kysyä ennen NFT:hen sijoittamista

Vaikka NFT-hankkeeseen investoitaessa on otettava huomioon useita tekijöitä, nämä kysymykset voivat olla hyvä tapa määrittää hankkeen luotettavuus.

Kuinka paljon NFT-keräilyesineitä on saatavilla?

Millä markkinapaikalla NFT on listattu?

Onko heillä Twitter-tili, Discord, YouTube tai muita NFT-alustoja, joilla harrastajat viettävät aikaansa?

Onko tekijällä tai taiteilijalla yhteisö, onko se vahva ja mistä heidät löytää?



Johtopäätös

Tärkein syy käyttää NFT-analyysityökaluja on auttaa rajoittamaan petosten määrää suurimmilla kaupankäyntialustoilla. Sijoittaminen NFT:hen voi olla aikaa vievää, jokseenkin riskialtista ja lähes mahdotonta, ellet vietä tunteja sosiaalisen median alustoilla ja NFT-kaupankäyntialustoilla tarkastelemalla miljoonia saatavilla olevia NFT:tä.

Analyysityökalujen avulla voidaan kuitenkin tehdä tarkkaa tutkimusta, mikä säästää aikaa, vaivaa ja rahaa. Lisäksi, riippuen siitä, mitä haluat NFT:ltä, analyysityökalut voivat auttaa sinua valitsemaan useista vaihtoehdoista, hukuttaen kaiken melun ja hössötyksen, jota useimmat hankkeet sosiaalisessa mediassa olevilla alustoilla aiheuttavat, ja tarjoten vain faktoja ja lukuja, jotka auttavat sinua navigoimaan ja tekemään sijoituspäätöksiä.

Oletko käyttänyt jotain näistä työkaluista? Tai jotakin muuta? Kirjoita kommentteihin.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

OSTA NFT